twitter facebook linkedin blogger

Zuurstof therapie / Airnergy therapie

Ik heb in Nicolette een gelijkgestemde gevonden, die holistisch zeer begaan is. De aanreiking is divers, in het belang van heling en groei. De hartelijkheid en service creëeren mooie mogelijkheden. Ikzelf ben zeer tevreden over de behandeling van de geactiveerde zuurstoftherapie. Het heeft mij heling in mijn zelfhelend vermogen gebracht, waardoor ik meer energie en versterking in weerstand heb opgebouwd. 

W.Vaarwater (Friesland)

Nek en Schouderklachten 

Twaalf jaar geleden kreeg ik nek en schouderklachten, heel erg pijnlijk. De schouders waren versleten en in de nek was het artrose. Na wat omzwervingen bij verschillende specialisten en hulpverleners Lukte het niet om van de pijn af te komen. Van een nichtje kreeg ik het advies, “Probeer de Bowen Therapie”. Wij moeten een uur rijden om bij Nicolette Bosveld in Zutphen te komen. Maar het is de moeite waard. Toen wij er de eerste keer kwamen, een half jaar geleden, dacht ik, Dat wordt niet wat, ze wist niet waar ze beginnen moest. Het ene was versleten en het andere zat muurvast. Maar na de tweede keer ging het al beter. Ik heb nu in een half jaar 7 behandelingen gehad en het gaat heel goed, en de pijn is bijna over. Ik kan het een ieder aanraden die pijn heeft, om de Bowen Therapie te proberen, want Nicolette doet ontzettend goedhaar best om je van de pijn af te helpen, en de behandeling is ook nog pijnloos.

Een tevreden 81 jarige klant van haar te Winterswijk 

Mindfulness

Ik ben W. Aartsen 41 jaar. Al een 5 tal  jaren had ik last van insomnia of ook wel ernstige slaapproblemen. Ik kon s nachts moeilijk doorslapen en als ik wakker werd. Ik maakte vaak nachten van soms 3 uur per nacht. S nachts sloeg mijn hoofd op hol en kon ik dat niet meer tot rust krijgen. Na van alles geprobeerd te hebben kwam ik via de huisarts in een slaapkliniek terecht. Daar ben ik geheel doorgemeten en was mijn adrealine ernstig verhoogd en had ik dus werkelijk geen rust om te slapen. Bij de behandeling maakte ik kennis met Mindfulness technieken. Ik had nogal weerstand ertegen omdat ik er erg onrustig van werd en het erg zwerverig vond. De behandeldend psycholoog raadde mij aan om toch een training te gaan doen Mindfulness in mijn eigen woonplaats. Eerst heb ik een 1 daagse workshop gevolgd bij Natuurlijk Gezond. Ik kreeg steeds meer het vertrouwen dat dit wel eens de oplossing kon zijn van mijn probleem. Na het beoefen van de Mindfulness ben ik werkelijk opgeknapt! Ik slaap weer! En heb weer meer energie voor werkelijk te leven. Ik voel mij weer fijn in mijn vel en kan werkelijk genieten van het moment en van mijn kind. Ik probeer dingen te zien op dit moment en van mijn gedachten bewust te zijn. Het was zeker te moeite waard. Ik kan iedereen aanraden om eens de workshop te doen bij Natuurlijk Gezond. Al met al heeft het mijn leven zo veel mooier gemaakt om werkelijk te leven in het moment!  

W.Aartsen

Slijmbeurs ontsteking

Ik ben Wieke M en ben 54 jaar. Ik had regelmatig last van slijmbeurs ontsteking in mijn schouders door zwaar belastend werk wat ik doe. Ik had al eens eerder een Bowen behandeling gehad bij een collega therapeut en dat werkte ook goed bij mij. Aangezien de therapeut, waar ik destijds onder behandeling was, ging stoppen ivm pensioen was ik genoodzaakt een andere therapeute te zoeken  toen ik na 1 jaar toch weer klachten kreeg en zodoende kwam ik bij Nicolette terecht.

Eerst is er een iriscopie gedaan en daar kwamen alle klachten uit die ik had. Terwijk Nicolette dit niet gevraagd had.
Toen met Bowen behandeld voor mijn schouder wat na 2 behandelingen al resultaat gaf. Ook de hoofdpijn die ik regelmatig had werd een stuk minder.
Ook kreeg ik wat oefeningen voor mijn schouder die ik thuis kon doen als ik weer last kreeg of om het te voorkomen.
De Bowen behandeling is niet pijnlijk en soms zelfs ontspannend. Maar ik ben ook behandeld met cupping massage, wat soms pijnlijk was maar de resultaten erg goed. Spieren die vast zaten, waren na een paar behandelingen weer soepel en minder pijnlijk. Tijdens de Bowen therapie kreeg ik ook zuurstof therapie en Aps microstroom therapie. Beide niet pijnlijk en lijken goed te helpen.
Verder waren de behandelingen prettig door de fijne manier van werken van Nicolette. Ze had altijd tijd voor je en legde goed uit waarom ze iets deed en wat de werking was.
Nu al weer enkele maanden geen last meer gehad van de slijmbeurs ontsteking. Maar mocht het weer op spelen, ga ik zeker weer voor behandeling naar Nicolette.
Als je een goede aanvullende verzekering hebt wordt het ook nog vergoed en je hebt er veel baat bij. 

Mevrouw Wieke M te Zutphen  

Longemfyseem

Ik ben een man van 81 jaar en heb al meer dan 25 jaar  longemfyseem. Begin Juni 2014 werd mij, na een spoedopname in het ziekenhuis, zuurstof voorgeschreven dmv  flessen. Ik zou hieraan 16 uur per dag aan moeten zitten en mijn bewegingsvrijheid zou hierdoor ernstig beperkt worden omdat ik verbonden wordt aan een slang van 14 meter. Mijn actieradius zou hierdoor erg beperkt worden. Ik heb een grote tuin en wil graag mij vrij kunnen bewegen. Ook autorijden zou hierdoor niet meer lukken. Op alle vlakken zou ik beperkt worden. Mijn vrouw verdiepte zich op internet in Airnergy therapie en hebben een afspraak gemaakt bij Natuurlijk Gezond. Ik heb een gesprek gehad met Nicolette Bosveld en heb het Airnergy apparaat thuis uitgeprobeerd en voor 4 weken gehuurd via Natuurlijk Gezond. Inmiddels gaat het een stuk beter met mij. Ik ben enorm opgeknapt van de Airnergy zuurstof therapie. Ik gebruik nog steeds geen flessen van het ziekenhuis en ik kan mij vrij bewegen en auto rijden. Ik kan weer een normaal leven leiden. Ik ben erg tevreden over het goede resultaat van de Airnergy therapie en kan het iedereen aanbevelen met longklachten!

Dhr. B. van der Burg te Schalkhaar

 

Stress- en nekklachten

Ik ben mevrouw A. van Dort, 61 jaar en had al een enige tijd behoorlijke last van mijn nek en was ook behoorlijk gestrest.
Nicolette sprak mij aan over De Bowen Techniek® waarvan ik nog nooit gehoord had. Ik wist absoluut niet wat me te wachten stond.
Tijdens het eerste gesprek vroeg Nicolette mij diverse vragen of ik kon verklaren waar de stress en pijn vandaan kwamen en wanneer ik er erg last van had. De Therapie die daarop volgde was aan de ene kant prettig maar aan de andere kant kon ik me niet ontspannen.
De 2e x ging het al een stuk beter. Ik moest me er gewoon aan toegeven.
Ik ben nu in totaal 5x bij Nicolette geweest, en het MOET gezegd worden... Ik ben absoluut een stuk ontspannender geworden. Mijn nekpijn is praktisch verdwenen.
Als de pijn weer opspeelt doe ik de oefeningen die Nicolette mij gegeven heeft en die ik gedurende de afgelopen tijd heb moeten doen.
Al met al ben ik zeer tevreden over De Bowen Techniek®. Ook de manier van werken van Nicolette vond ik erg prettig en ben ik zeer tevreden over.
Mocht ik weer problemen krijgen, bel ik absoluut voor een afspraak!

Mevrouw A. van Dort te Deventer

 

Stress

Na een periode met ziekte en veel stress, kreeg ik de tip om eens bij Nicolette te rade te gaan. In overleg zijn we toen met een reinigingskuur gestart, gecombineerd met bowen en zuurstoftherapie. Ik heb de behandeling als heel prettig ervaren. Nicolette heeft een prettige, rustige manier van begeleiden en legt alles goed uit. Na een periode van vijf weken voelde ik mij veel rustiger en fitter. De voedingsadviezen leiden naar structurele verandering, die ik nu probeer te integreren in mijn leven. Ik kan het iedereen aanraden.

Josha Zwaan, 48 jaar, Zutphen

 

Hooikoorts, eczeem 

Ik ben H. Ebbink, 41 jaar en heb al sinds mijn 15e jaar last van verschillende allergieën, waaronder allergie voor o.a. huisstofmijt, hooikoorts en bomen. In de tussenliggende periode heb ik veel verschillende therapieën uitgeprobeerd maar had ik weinig profijt van deze therapie. In het voorjaar ben ik bij Natuurlijk Gezond gegaan en heb ik verschillende behandelingen ondergaan w.o. de Bowentherapie gecombineerd met zuurstoftherapie. Daarnaast ben ik heel bewust bezig geweest met voeding en heb ik mijn lichaam ontgift d.m.v. aanvullende preparaten. Hier ben ik erg enthousiast over. Ik heb dit seizoen nog geen last van mijn klachten gehad. Ook kan ik gewoon buiten sporten, wat mij anders niet gelukt was!

Ik ben zeer tevreden over de praktijk van Natuurlijk Gezond.

Mevrouw H. Ebbink te Eefde

 

Pfeiffer en burn-out

Ten gevolge van een burn-out en Pfeiffer had ik te kampen met veel hoofdpijn en hevige vermoeidheid. Toen mijn herstelproces al een stuk op weg was kwam ik in contact met Nicolette, die mij een aantal keren met Bowen behandeld heeft. Deze behandelingen bestaan uit een reeks speciale (pijnloze) handgrepen op diverse plaatsen van het lichaam met pauzes daartussen. In het begin stond ik er wat sceptisch tegenover en kon ik mij niet voorstellen dat deze behandeling veel effect zou hebben. Echter, naast het feit dat ik de behandelingen als erg ontspannend heb ervaren, merkte ik dat ze een positieve invloed hadden op mijn energieniveau en dat mijn hoofdpijnklachten vrijwel verdwenen. Hier was ik erg van onder de indruk. Ook de ontspannen ontvangst en anamnese heb ik als positief ervaren. Ik kan De Bowen Techniek® bij Nicolette dan ook van harte aanbevelen!

Dhr.T. de Haan te Arnhem

 

Rugklachten vermoeidheid en maag- en darmklachten

Ik ben Niek van der Kuip en had al een hele tijd last van een hoop lichamelijke klachten bij elkaar. Met name mijn maag- en darmklachten, hyperventilatie en extreme vermoeidheid zorgden voor veel lichamelijk ongemak. Ik had al veel geprobeerd om hulp te krijgen voor deze klachten bij zowel reguliere artsen als bij een klassiek homeopaat maar die konden mij toch niet goed genoeg helpen. Ik ben gaan zoeken in de omgeving en kwam zo de internetsite van Nicolette tegen. Dit sprak mij wel aan mede omdat ik al eens eerder wat had gelezen over Bowen techniek. Na een gedegen intakegesprek is besloten mij te gaan behandelen met Bowen techniek en met  geactiveerde zuurstoftherapie (airnergy-active air). Hoewel het in het begin wel veel tegelijk was (3 keer per week) merkte ik toch al wel snel verbetering. Nicolette vertelt tijdens de behandelingen ook uitvoerig wat ze aan het doen is of wat er gebeurd met je lichaam en dat heb ik wel als prettig ervaren. Naast de behandelingen zijn Nicolette en ik ook bezig geweest met mijn voeding. Nicolette heeft adviezen en informatie gegeven over eetpatronen en uitgelegd dat er bepaalde ingrediënten en producten zijn die ik beter kan mijden of reduceren tot het minimum. Ik ben nu een paar maanden verder en ik kan zeggen dat ik me stukken beter voel dan voor de behandelingen. Ik heb bijna geen maag- en darmklachten meer en mijn rugklachten zijn zo goed als weg en ik heb ook weer veel meer energie. Ik heb nog wel moeite met het doseren van mijn energie, want soms wil ik alweer te veel maar dat is een kwestie van discipline en waakzaamheid. De werkwijze van Nicolette heeft mij heel erg geholpen en dit komt denk ik mede, omdat zij naar de totale mens kijkt en daar haar behandeling op afstemt. Ook vond ik het heel bijzonder om de iriscopie te laten doen, want daaruit kwamen zoveel punten naar voren die Nicolette zag en die precies mijn klachten weergaven. De Bowen therapie is een hele goede manier om weer te leren voelen wat je lichaam aangeeft en het is daarnaast ook gewoon heerlijk ontspannend. Al met al kan ik zeggen dat ik een hoop heb geleerd van deze behandelingen en dat ik erenorm blij ben met de resultaten.


Rug-, knie- en nekklachten


Na de Bowen behandeling welke ik ondergaan ben bij Nicolette Bosveld voor mijn knieën, nek en rug mag ik spreken dat er een algehele verbetering is geconstateerd. In het bijzonder de knie move is mij goed bevallen,( ik heb nu geen pijn meer).De manier van behandelen sprak mij ook aan ze stelde je gerust, vertelde je over hoe het Bowen was ontstaan.
Nicolette kwam bij mij over als een zeer kundig therapeut met een goede vooropleiding als ondergrond die bij haar ten voordeel werkt.
Ik zal haar dan ook in mijn vrienden/kennissen kring aan bevelen om bij haar in behandeling te gaan, 

Dhr.R. Mulder te Zutphen

 

Whiplash

Ik ben mevrouw R. Nieuwekamp. Ik heb jaren geleden een auto ongeluk gehad, waarvan ik een whiplash heb over gehouden. Ik had voortdurend nekklachten. Ik kon mijn nek niet volledig naar rechts draaien en helemaal geen 180 graden. Dit deed altijd pijn.  Al na de eerste behandeling voelde het langduriger goed en mijn hele constitutie bleek er beter van te worden. Ben niet meer naar de fysiotherapeut gegaan - er was na de 4 behandelingen met de Bowen Techniek® geen behoefte meer aan. De aangeleerde oefeningen blijken ook uitstekend te werken en pas ze dagelijks toe.
De Bowen Techniek® heeft voor mij een heel goed resultaat opgeleverd en ben daar erg blij mee. Ook mijn rugklachten zijn grotendeels verdwenen! Ik ben erg blij met dit resultaat!

Mevrouw R. Nieuwekamp te Eerbeek

 

Nekklachten

Ik ben Roel en heb lange tijd pijn in mijn nek gehad. Na een 3 tal Bowen behandelingen bij Nicolette zijn deze klachten geheel verdwenen. Ik heb nog een enkele keer nog wel wat rugklachten maar die blijken toch ook weer stukken minder dan voorheen.  Dus al met al kan ik mij een stuk vrijer bewegen!

Dhr. R. Nieuwekamp te Eerbeek


Depressie

Daar stond ik dan langs de kant van de weg. Totaal uitgeblust en ik kon echt niet meer verder. Mijn leven lag onderuit en ik moest iets vinden waardoor ik weer bij mezelf kwam en weer energie kreeg. Door een gesprek met Nicolette kwam ik ertoe om Bowen Techniek® te gaan doen en dat heeft me zeer geholpen. Mijn klachten bestonden uit angst aanvallen, geen lange afstanden kunnen reizen en heel veel onrust. Ik maakte me zorgen over hoe het nu verder moest. Al mijn activiteiten moest ik loslaten en ik kon alleen nog maar functioneren naar hoe ik me op dat moment voelde. En dat was niet altijd prettig kan ik je zeggen!
Tijdens de eerste sessie voelde ik al heel duidelijk verschil. Na een intake gesprek waarin ik had uitgelegd wat er speelde gingen we aan de slag. Alhoewel ik het lastig vond om vanuit mijn onrust ineens op een bed te gaan liggen, kwam ik al snel in een soort rust situatie. De omgeving en de aandachtige manier van omgang van Nicolette zorgde ervoor dat ik me op mijn plek voelde en kon toekomen aan mijn “vast zitten”. Vooral de streek rond mijn borst deed erg veel pijn en daar kwam al direct verlichting in. Toen Nicolette daar begon aan te raken leek het net alsof er een zenuw tussen mijn ribben vast ging zitten, maar dit verdween heel snel en er kwam een stuk verlichting en rust voor terug. Ik wist niet wat me overkwam! Dat ik me weer even rustig kon voelen en daar ook van kon genieten, was een heerlijk gevoel. En het meest fijne gevoel was dat ik weer hoop kreeg op herstel en dat er weer een fonkeltje licht begon te ontstaan. Dat fonkeltje werd naarmate ik verderop kwam in de behandeling steeds meer een groot en zacht licht. Het lukte me door de goede werking van de therapie weer om mijn leefwereld te verbreiden en zelfs het autorijden werd weer mogelijk. Langzamerhand durfde ik weer te denken aan mijn werk en mijn studie oppakken. We zijn nu drie maanden verder en vanavond ga ik voor de 2e keer weer naar de opleiding. Door de aanpak en de adviezen van Nicolette is het me gelukt om op een andere manier naar mezelf en mijn beperkingen te kijken. Dit ging gepaard met adviezen omtrent eten en vitamines die de therapie ondersteunen. Maar bovenal de therapie en de inzichten van Nicolette hebben me erg geholpen om weer zo ver te komen als ik nu ben.

H.vd Weg te Zutphen


Onverklaarbare klachten aan armen en benen

Ik ben A.Bosch te Brummen en ik heb sinds 3 jaar diverse klachten aan mijn armen en benen. Ik had tintelingen in armen en benen en deze voelde zwaar aan. Ik kon mijn armen niet omhoog krijgen, of iets optillen. Mijn benen voelde als lood. Ik wist mij geen raad meer. Ik ben naar de fysiotherapeut geweest, maar helaas had ik daar geen verbetering gekregen. Daarom ben ik op zijn advies naar een iriscopist gegaan. Ik kwam op internet Natuurlijk Gezond tegen. Ik heb een afspraak gemaakt. Bij het eerste consult werd er eerst gestart met een iriscopiediagnose gevolg door een een uitgebreid intake gesprek. Ik schrok enorm van de bevindingen uit de iriscopiediagnose! Alles wat er gezien werd in het oog, klopte met wat ik had. N.a.v. de diagnose en het intakegesprek werd er een behandelplan opgesteld. Dit traject bestond uit 3x per week Airnergy therapie 1x per week een Bowen behandeling. Tevens gaf Nicolette mij voeding en lifestyle adviezen. Omdat ik gestopt ben met roken heb ik een aantal middelen ingenomen om mijn ontgifting te stimuleren en af te voeren. !

Nu 2 maanden verder gaat het een stuk beter met mij. De klachten in mijn benen zij grotendeels weg. Ik kan mijn armen weer omhoog doen en heb zelfs weer gezwommen. Ik begrijp niet hoe het kan, maar het is echt een wonder!  Verder mis ik het roken helemaal niet meer en voel mij erg goed! Ik heb totaal geen behoefte om nog te gaan roken! Ik ben zo blij dat ik deze stap heb ondernomen. Ik voel mij echt een stuk beter!  

A.Bosch te Brummen

 

Ernstige migraine en Ischias 

Ik ben C de Ruiter, 47 jaar uit Eefde en ik heb na een hersenbloeding ernstig last van migraine gekregen. Daarbij had ik veel last van ischias al ruim een half jaar en had ik ook hieraan veel pijn. Ik zat al enige weken in de ziektewet en nam ik ca. 6 pijnstillers per dag waarvan ik ook weer maagklachten kreeg. Ik besloot eens op een andere manier mijn klachten te lijf te gaan en kwam ik zodoende terecht bij Natuurlijk Gezond. Bij het eerste consult werd er eerst d.m.v. irisdiagnose mijn constitutie bekeken en kon Nicolette meer inzicht krijgen in mijn klachten. Nicolette kreeg inzicht in de klacht en is toen mij gaan behandelen met Airnergy therapie en Bowen. Gelijk na het eerste consultbij het lezen van de rekening zag ik, letterlijk, gelijk resultaat en kon ik weer zonder bril lezen!! (Ik kon sinds de hersenbloeding zonder bril niet meer kon lezen nl.) Mijn hoofdpijn was binnen enkele weken verdwenen en mijn ischias was ook grotendeels weg! Ik was ontzettend blij dat ik zoveel resultaat hiermee had geboekt en ik ben gelukkig weer aan het werk!

C.de Ruiter te Eefde

 

Biohcg-ORIGINAL afslankkuur

Ik ben Dian uit Zutphen en ik was op een Ladies night bij Achmea Health Centrum te Zutphen toen ik kennis maakte met Natuurlijk gezond, Nicolette nodigde mij uit voor een kennismaking ivm rugklachten en zodoende kwam ik bij haar op consult. Tijdens de behandelingen voor mijn rug praatte ik over het feit dat ik te zwaar was voor mijn lengte. Ik woog 72,3 Kg. Nicolette vertelde mij over de de Biohcg ORIGINAL afslankkuur wat misschien bij mij wel gunstig zou kunnen aanslaan. Het duurde even voordat ik overstag ben gegaan, want ik werd ziek door een darm infectie. Door deze infectie was ik erg moe en vooral niet fit. Nicolette kwam weer met Biohcg ORIGINAL afslankkuur om de hoek en ze vertelde dat als ik af zou vallen ik me ook fitter zou voelen ik dacht oké twee vliegen in een klap. Ik ben begonnen met de kuur en het resultaat is dat ik inmiddels 63,3 kg weeg (periode van 3 maand) .  Ik ben nu al 4 weken stabiel op gewicht , ben veel fitter en voel me slank en ik ben anders gaan eten. Ik let beter op mijn voeding en ben  bewuster van wat ik eet. Eigenlijk zijn er nu heel veel mensen in mijn omgeving jaloers dat ik zo mooi ben afgevallen. Ik zeg ga aan de Biohcg ORIGINAL afslankkuur en daardoor voel je je beter en ga je anders en gezonder eten

Nicolette bedankt voor je adviezen, steun en begeleiding !!!

Dian te Zutphen

 

Referentie Bioresonantie -Energetisch therapie

Ik ben mevrouw Peters, 68 jaar te Apeldoorn en had al enige tijden last van tijdelijke "black-outs" en voelde mij totaal niet lekker in mijn vel. Ik wilde mijn relatie verbreken omdat ik eigenlijk niet gelukkig was. Ik at al jarenlang vegetarisch en dacht dat ik goed en gezond leefde. Maar toch voelde ik mij totaal uitgeblust en lusteloos.  Ik besloot om mij eens grondig te laten testen bij Natuurlijk Gezond. Ik had een zeer goed gevoel bij Nicolette omdat zij heel kundig was en veel kennis had op emotioneel- fysiek en lichamelijk vlak. Ik was werkelijk verrast door haar verschijning als therapeute. Zij was zo helder, duidelijk en down-to earth. Ik voelde dat ik bij haar moest zijn.  Daarom heb ik bij Natuurlijk Gezond een irisdiagnose laten maken. Nicolette heeft mij a.d.h. de irisdiagnose hele waardevolle adviezen gegeven betreft voeding. Ik wist niet dat ik bepaalde mineralen en vitamines niet binnen kreeg en zodoende voelde ik mij ook niet lekker. Ik kreeg een voedingsschema mee en moest enkele weken mijn voedingspatroon bij houden. Het tweede consult heeft Nicolette mij tips en adviezen gegeven om beter en gezonder te eten. Het derde consult heb ik consult gehad waarin zij d.m.v. de biotensor energetisch gestest heeft. Dit vond ik zeer wonderlijk! Na afloop van het energetisch testen kwam er een energetisch middel uit die ik zou moeten innemen om "blokkades" op te lossen.  Het energetische middel, werd aan mij uitgelegd wat de functie was en had een hele diepe werking op "bronniveau". Zodoende werd ik in contact gebracht met diepere emoties, wensen en angsten die ik mijn hele leven bewust en onbewust had verdrongen. Ik herkende grote stukken hieruit. Het was werkelijk wonderlijk! Ik voelde letterlijk de resonantie en voelde dat dit middel goed voor mij zou zijn.  Echt fantastisch!  Ik had al jaren gewerkt aan mijzelf en maar had dit stuk nog nooit gezien of eerder gehoord. Zo duidelijk en helder. Na het eerste gebruik van de energetische druppels ging ik aan de slag met mijzelf. Er kwam diep verdrongen verdriet naar boven, verlangens en eenzaamheid. Maar toch ervaarde ik dit niet als negatief en zag ik dit als een onderdeel van mijn herstel. Na deze emotionele periode zag ik mijzelf veranderen en zag ik mijn leven veranderen. Ik liet de angsten en het verdriet los en durfde eerlijk te zijn naar mijzelf en dierbaren.  Ik kon mijn dierbaren hierdoor beter omarmen en kon hen weer dichtbij laten.  Want mijn afzondering naar hen toe was iets wat ik zelf deed jarenlang. Ik ben totaal 6 maanden bezig geweest met dit proces en heb 5 consulten bij Natuurlijk Gezond gedaan. Mijn leven vormt zich steeds meer naar wie ik ben. Ik ga nieuwe uitdagingen aan en leef weer vanuit mijn liefde wat ik wil doen.  Ik ben gelukkig weer met mijn partner en met mijn kinderen! Ik ben een ontzettend blij mens. Dank je wel voor deze ervaring en hulp ! Ik ben weer een gezond en een gelukkig mens!

Mevrouw Peters, te Apeldoorn

 

Astma en Bowen Techniek

A child coughing for 5 months
Written by Alastair Rattray.   Published on 07 April 2006.
Oscar was 14 months old in early 2004. He had been coughing continuously, day and night for some 5 months. He had been prescribed Ventolin as a reliever but, despite many attempts by his mother, had had no relief from it. Additionally, he had been waking 5 times every night with increasing difficulty in breathing. As he became more and more frightened, he was holding on to his mother for some 30 minutes each time before he would relax and go back to sleep. The consultant planned to give him Becotide (a steroid inhaler used as a "preventer") in a few weeks time. Oscar's mother was 7 months pregnant and so the loss of sleep every night was taking its toll.

Having been to have blood tests at their local hospital with disastrous results, Oscar was very wary of all "white coats". He had been subjected to three different people attempting to take blood only for the registrar to drop the little amount they had extracted. Oscar's parents refused to allow any further attempts as the child (and parents!) were by this time traumatised.

Oscar's mother found out about Bowen on this web site and brought him for a treatment. He was still coughing lustily, as well as wheezing. The treatment only took less than a minute and was so gentle that Oscar thought he was being tickled! That night mucus poured out of him. His nappy was full of it as well. Although he woke 5 times that first night, this time he was not clinging. By the third night Oscar had stopped coughing and was sleeping through. Although the specialist wanted him to start on Becotide, his parents decided to delay the start of this part of his treatment as he made such excellent progress. He remains fine and has a Bowen treatment, if needed, from time to time, though mainly for colds


Astma en Bowen Techniek

Jonathan aged 38
Written by Alastair Rattray.   Published on 19 June 2006.
''I've had asthma since the age of 7. It frustrates me because I'm fit, I keep my self in shape, I lead a healthy lifestyle. That said, my asthma often makes me feel like a tired, frail old man gasping for breath as I reach the top of a small flight of stairs. In January this year (2006)- after holidaying in South Africa - my asthma became acutely bad. I was using Ventolin on the hour, every hour. I was waking up four or five times a night, fending off major attacks. I was feeling increasingly scared and increasingly aware of my own mortality. My asthma was so bad I had to - literally - stand on my head to help drain my lungs of the fluid that the inflamed tissue was producing.

I was not in a good place.

One of my friends recommended Alastair and the Bowen Technique. Initially I was very sceptical, the treatment seemed too vague to be effective. Still I really was desperate and so I went along for my first session. I arrived puffing, wheezing, panting.

I won't go into the treatment as I won't do it justice. However, what I will say though is how fantastic I felt as I began to, literally, feel my chest relax, open up and settle down after only 20 minutes of treatment. It was as if, like an old car engine, my chest was in bad need of re-tuning and the Bowen Technique was in fact retuning the energy channels around my upper body. By the time I finished the first treatment, my chest was still sore, but I could breathe deeply again for the first time in over four weeks. Four weeks later I went back for my second treatment. My asthma was still bad but I had improved massively. Once again I was so impressed on how immediate the relief was. This time we worked on my sinuses as well as my asthma. The feeling of clarity in both my lungs and my sinuses was just fantastic.

What's great about the Bowen Technique is the fact that you can learn techniques to help prevent attacks or ease the condition. For the first time in my life I am not 100% dependent on drugs. I still use my Pulmicort inhaler twice a day but, you know what, I only use my Ventolin about 2 times a week - remember, I was using it 24 hours a day, 7 days a week, and then some.

I still have a few more sessions of Bowen ahead of me but I promise you, my sense of liberation and optimism that I now have as a result of this treatment is staggering. I am getting better. I really feel it. And that's after struggling with asthma for 31 years, I now look forward to the day when I can say 'Oh Ventolin, I used to be addicted to that!'