twitter facebook linkedin blogger

Wat zijn glyconutriëten

In de natuur bestaan meer dan 200 soorten suikers. Wetenschappers hebben ontdekt dat er 8 suikers zijn die essentieel zijn voor onze cel-tot-cel communicatie, de basis van onze gezondheid. Echter 6 van deze 8 essentiële suikers bevinden zich nauwelijks meer in onze voeding en in ons landbouwgrond. We missen deze suikers voor onze gezondheid en welzijn. De 8 essentiële suikers zijn de glyconutriënten. De supplementen die ik gebruik zijn de orginele puur natuurlijke glyconutriënten zonder syntetische toevoegingen. 

Glycobiologie

Met glycobiologie bedoelt men het feit dat suikermoleculen gekoppeld worden aan eiwitstructuren. Glycobiologie is een wetenschap die zich bezighoudt met de structuur, de aanmaak en biologie van suikerketens. Het is een relatief gezien jonge, maar zeer veelbelovende wetenschap. Glycobiologie zal naar verwachting de medische wetenschap de komende 10 tot 15 jaar fors gaan beïnvloeden en veranderen. Ook vinden we sinds kort de glycobiologie in huidverzorgings producten.

Glycobiologie in het kort:

  • Elke cel communiceert met een andere cel (celcommunicatie)

  • Dit doen ze door middel van 'antennes' aan het celoppervlak

  • Op elke antenne zitten zogeheten 'essentiële suikers'

  • Deze 8 suikers zijn van groot belang in het communiceren met andere cellen

De essentiële suikers zorgen voor een juiste communicatie met andere cellen. Dat noem je celcommunicatie in de glycobiologie. Cellen zeggen bijvoorbeeld tegen elkaar 'voed mij' of 'reinig mij' of 'herstel mij'. Zodra de communicatie echter verstoord wordt en de cellen niet goed met elkaar communiceren, krijgen we ziektes. Glycobiologie is kennis m.b.t. utilisatie van bioactieve, niet-metabolische glycoconjugate suikerstructuren in het menselijk lichaam. Essentiële suikers zijn van fundamenteel belang voor de allostatische en homeostatische lichaamsprocessen. Denk in dit verband bijvoorbeeld aan belangrijke cognitieve functies, de biologische respons van ons immuunsysteem, het remmen van de aanhechting van schadelijke bacterieën, virussen en parasieten, verbetering van herstelprocessen, het uithoudingsvermogen, celregeneratie en tenslotte aan het belang van glyconutriënten voor de hele spijsvertering. 

Interesse of wilt u producten bestellen? stuur een email naar info@natuurlijkgezond.eu 

Wist u dat sinds kort glycobiologie ook wordt toegepast in de de nieuwe huidverzorgingslijn? 
Glycobiologie celcommunicatie

De European Journal of Clinical Nutrition (2011) publiceerde een studie over glycobiologie waarin staat dat het innemen van essentiële suikers bijzonder positieve wijzigingen in de suiker structuren op het celoppervlak kan veroorzaken. En dit alles kan volledig zonder bijwerkingen. Dit betekent dat de glycobiologie de communicatie tussen cellen onderling verbetert. Met enorme positieve gevolgen voor ons lichaam en dus onze gezondheid.

Interesse of bestellen? stuur een email naar info@natuurlijkgezond.eu