twitter facebook linkedin blogger

Gezond en duurzaam ondernemen

Bedrijven zoeken steeds meer naar oplossingen tot duurzaam ondernemen. Maar wordt hier wel gedacht aan het werkklimaat? Vandaag de dag krijgen we meer en meer prikkels op één dag dan 30 jaar geleden in één maand. De cijfers liegen er niet om; werkstress levert de Nederlandse economie miljardenschade op. Stress is een van de grootste veroorzaker van verzuim en uitval. Al in de eerste zes maanden van dit jaar kostte verzuim door stress werkgevers 800 miljoen euro. Steeds meer organisaties willen iets doen binnen hun organisatie om werknemers te leren om gaan met de verhoogde werkdruk. Ook andere prikkels komen dagelijks het kantoor of de werkplek ongevraagd binnen. Te denken aan mobiele telefoons, wifi, hotspots, printers, computers, tablet, zendmasten op kantoren, straling van de buren en dect telefoons.  

De stralingsblootstelling normen die in Nederland gehanteerd worden zijn vele malen hoger als in andere landen. Elektromagnetische straling kan een zeer hoge belasting in ons lichaam geven, waardoor er vele verschijnselen mogelijk zijn die medisch niet te verklaren zijn. Deze stralingsbelasting neemt energie uit het lichaam weg en breekt ons immuunsysteem geleidelijk af waardoor het lichaam verzwakt en het lichaam vatbaarder voor virussen en ziekten wordt. Werknemers krijgen vaak de diagnose burnout, overwerkt of depressief bij langdurige onverklaarbare vermoeidheid. Aan de oorzaak van de klacht wordt vaak, door onwetendheid, niets gedaan. Werknemers komen na een lang en moeizaam en duur re-integratie traject weer terug op de werkplek waar de klachten wederom weer kunnen terugkeren.

Straling en stressreductie

Medewerkers met stress gerelateerde klachten, vermoeidheid, migraine en stralingsklachten kunnen onder deskundige begeleiding van Natuurlijk Gezond en behandel traject volgen. Dit is een op de persoon afgestemd traject zijn waarbij Mindfulness voeding, lifestyle coaching en manuele  behandelingen tegen stress reductie onderdeel van uitmaken. Voor het verminderen van stress op de werkplek zijn er diverse workshops en trainingen mogelijk. Ieder afgestemd op de wensen van de klant. Kijk voor meer informatie op http://www.natuurlijkgezond.eu/training_workshop.php

Uit ervaring is gebleken dat er binnen een vrij korte periode zeer goede verbeteringen optreden op mentaal, fysiek en emotioneel vlak en uiteindelijk tot herstel.Het is aan te bevelen om naast individuele begeleiding van werknemers ook het werkklimaat te analyseren. Het laten uitvoeren van een stralingsadvies voor afscherming tegen elektromagnetische straling en het laten uitvoeren van een meting in uw bedrijf of werkplek is een goede graadmeter om het werkmilieu in kaart te brengen.

Natuurlijk Gezond werkt samen met samen met gespecialiseerde bedrijven om uw werkplek te analyseren en te meten. Met gespecialiseerde meetapparatuur wordt de situatie en stralingsbelasting van elk vertrek in uw bedrijf in kaart gebracht en wordt een analyse en rapport met een advies gegeven. Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw bedrijf over stress reductie en stralingsmetingen? Klik dan hier

Meer weten Of bekijk deze uitzending van Zembla.