twitter facebook linkedin blogger

Straling en kinderen 

Dagelijks zien we kinderen spelen met mobiele telefoons, tablets, laptops en diverse games. Tieners (maar ook volwassenen) whatsappen en facebooken de hele dag door en zijn 24 uur online. Zelfs het mobieltje mee naar bed meenemen is geen uitzondering bij jongeren en kinderen. Maar al deze luxe heeft ook een keerzijde want stralingen kunnen ook klachten veroorzaken. 

Het zenuwcentrum van kinderen is in volle ontwikkeling en het lichaam heeft een snellere groei van celdeling. Ook de schedel is minder dik dan bij volwassenen waardoor de straling dieper in de hersenen doordringt. Deze onzichtbare prikkels kunnen bijdragen aan het ontstaan van klachten als concentratieproblemen, vermoeidheid, slaapproblemen of hyperactiviteit. 

Voorlichting op scholen

Natuurlijk Gezond geeft  voorlichting op scholen aan ouders, leraren en onderwijzers. Tijdens de voorlichting wordt inzicht gegeven over de gevaren van straling en de daarbij behorende problematiek. Ook wordt aandacht besteed aan kinderen die last hebben van leerproblemen, concentratiestoornissen, gedragsproblemen, chronisch vermoeidheid en slecht slapen. Genoemde klachten kunnen door sommige deskundigen verband houden met straling.

Doordat ik, in mijn praktijk voor Natuurgeneeskunde, steeds vaker kinderen zie met vage niet aanwijsbare klachten, ben ik gaan kijken naar andere oorzaken en naar een algemeen tendens in onze huidige maatschappij. Een goede intake en iriscopiediagnose kan aanleiding zijn om een stralingstest uit te voeren. Hier zal naar voren komen of er verdere stappen moeten worden ondernomen om uw kind en misschien uw huis te beschermen tegen straling. Steeds meer is het testen en aanpakken van het stralingsprobleem een vast onderdeel van ons therapietraject geworden, met als gevolg een blij en vrolijk kind! 

Klik hier voor meer informatie of het maken van een afspraak. 

Wilt u uw kind beschermen tegen straling? Of wilt u uw huis beschermen. Of een lezing op school ? Of kijk hier voor producten en adviezen.

Meer weten of straling of bekijk de uitzending van Zembla.