twitter facebook linkedin blogger

PERSBERICHT

 

Van energiedonor tot erkend medisch product
Verbeterde hartconditie en stressregulering al na 21 minuten therapie mogelijk

De therapietoestellen van Airnergy voor geactiveerde zuurstoftherapie worden sinds kort in Duitsland als medisch product erkend. Het gaat om een medisch toestel waarmee de ingeademnde lucht wordt verrijkt met extra energie, ook wel bekend als spirovitalisatie. Toepassing van deze therapie leidt tot een verbetering van de zuurstofbenutting en gelijktijdig tot een verhoging van de energieproductie in het lichaam. Deze methode wordt zowel in de natuurgeneeskunde als in de klassieke medische praktijk in combinatie met andere therapieën gebruikt. De geactiveerde zuurstoftherapie wordt zowel preventief als therapeutisch ingezet bij diverse ziektebeelden, zoals chronische vermoeidheid, copd, burn-out, allergieën en slaapstoornissen.
De gebruiker ademt bij de geactiveerde zuurstoftherapie gedurende 21 minuten de geënergetiseerde lucht in. Deze lucht wordt in het therapietoestel via een gepatenteerd principe - dat gebaseerd is op specifieke lichtfrequenties en katalysatoren - met extra energie verrijkt. Dit effect is vergelijkbaar met het inademen van een geconcentreerde hoeveelheid bos-, berg- of zeelucht. De ingeademde zuurstof wordt op deze manier beter door het lichaam benut. Meestal ervaart de gebruiker al na korte tijd de positieve effecten van deze verbeterde zuurstofbenutting, die er voor zorgt dat de (mitochondriale) celactiviteit wordt gestimuleerd en dat de stofwisseling beter wordt gereguleerd. Dit ervaart de gebruiker als een impuls met nieuwe levensenergie.
De producent van deze therapietoestellen - Airnergy AG – heeft in de afgelopen jaren talrijke onderzoeken uit laten voeren naar de werkingsprincipes en de effecten van de geactiveerde zuurstoftherapie. De resultaten van deze studies bevestigen de gerapporteerde reacties in het lichaam. In een studie van professor dr. Kuno Hottenrott van de Martin-Luther-Universiteit in Halle (Saale), is bij gezonde proefpersonen onder andere een verbeterde hartslagvariabiliteit gemeten. Deze toename van de variabiliteit van de hartslag wordt in verband gebracht met een grotere stressbestendigheid en een stabiele gezondheid. Deze effecten  zijn vastgesteld na 21 minuten toepassing van de Airnergy therapie bij gezonde sportstudenten maar hebben waarschijnlijk een veel grotere impact op mensen met chronische ziekten en aandoeningen of mensen die aan zware stress bloot gesteld worden. Met andere woorden in geval van ziekte of stress is het positieve effect nog veel groter.
„Het siert een bedrijf als Airnergy AG dat het zoveel effort steekt in onderzoek- en ontwikkeling“, stelt de fysisch chemicus dr. Ronald Dehmlow uit Berlijn. „Het is naar mijn mening dan ook volkomen terecht dat deze veelbelovende therapie de status van medisch product heeft gekregen. Dat maakt het mogelijk om meer vakmensen en patiënten met deze betekenisvolle en heilzame therapie kennis te laten maken. Bovendien past het goed in de huidige tijdgeest dat we ons openstellen voor zo’n vernieuwende therapie.“
Dr. Stefan Brauweiler, arts en natuurgeneeskundige uit Rheinbach behoort tot de medici die deze therapie al geruime tijd in zijn praktijk inzet. Vooral bij patiënten met een psychische of lichamelijke overbelasting, migraine,nspierspanning, chronische pijn, verzuring en bij postoperatief herstel. „We zien bij onze patiënten verschillende effecten, zoals het verdiepen van de ademhaling, ontspanning van de spieren, een betere doorbloeding en een versnelling van wondherstel en regeneratie. “, zo meldt deze praktiserend arts. Meer informatie vindt u op http://www.natuurlijkgezond.eu/active_air.php